head_description
home wie-ben-ik

Over mij

Een man vertelde mij: ik zie het leven als een lopende band. Net zoiets als bij Eén van de Acht vroeger. Het leven voert van alles aan op die lopende band. Ik sta er naast en zie de dingen aan komen. Soms haal ik er dingen af, omdat ik ze graag wil. Soms aarzel ik te lang en is het al voorbij. Soms heb ik geluk en komt iets een tweede keer langs en pak ik het alsnog. Wat ik niet gepakt heb, wil ik niet nodig hebben. Wat ik wel gepakt heb, leert me dingen.

Dit idee sprak mij ten zeerste aan. Jarenlang heb ik er zo over gedacht. Na veel verlangens gekoesterd te hebben ben ik er achter gekomen dat het in het leven niet draait om dingen bezitten. De dingen die ik op de lopende band zie liggen zijn dan ook meestal geen materiële zaken. Mijn belangrijkste bezit is het bewustzijn dat ik leef. Ik wil daar ten volle van genieten. Vandaar dat ik mij zo veel mogelijk richt op het Nu.
Het verleden is geweest, ik leer van mijn opgedane ervaringen, maar ik laat het verleden los. De toekomst is er om doelen te stellen, mijn doelen zijn vaak flexibel en kunnen dus veranderen. Ik laat de toekomst vrij. Het Nu is het belangrijkste dat we hebben.

De drie belangrijkste dingen in het leven: liefde, compassie, en anderen helpen. De rest is bijzaak.

Welkom op deze website.

Lopendeband