home wie-ben-ik

Wat is coaching?

Een coach helpt u uw doelen vast te stellen en te bereiken. 

Bij counselling ligt de nadruk voornamelijk op het emotionele vlak. Bij coaching gaat het meer om praktische zaken, zoals studie, werk, carrière, management, geld, reorganisatie en projecten. Coaching is geen therapie, dus er wordt niet gewerkt aan het verwerken van trauma uit het verleden.

Coach betekent in het Engels bus. Een bus is een vervoermiddel dat je van A naar B brengt. Zo kun je ook coaching zien. De coach is degene die jou brengt waar je naar toe wilt, jij geeft het eindpunt (het doel) aan. De coach brengt je er heen, maar laat je wel zelf sturen.

Samen met de coach stel je allereerst je eigen doel. Dat kan een gelukkiger leven zijn, een leukere baan, een verdubbeling van omzet of een diploma. Vervolgens wordt gekeken op welke manier jij dat zou kunnen bereiken. Hierbij wordt gekeken naar je huidig functioneren. Daarbij worden je kwaliteiten en capaciteiten in kaart gebracht. En er wordt gekeken naar wat er nog ontwikkeld mag worden zodat je je doel effectiever kunt bereiken.

De coach is objectief, creatief en inventief en hij leert je deze kwaliteiten in jezelf aan te boren.  
Een coach helpt je bij zowel persoonlijke als zakelijke doelen. De twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden aangezien beiden elkaar beïnvloeden.

Voor informatie of een afspraak:

Contact en werkwijze