home wie-ben-ik

 

Burn Out

Flexibiliteit, snelle veranderingen en efficiëntie zijn in onze huidige wereld veelgehoorde termen met betrekking tot werknemers en organisaties. Er is sprake van een permanente uitdaging. Het heersende idee dat alles te controleren en te beheersen zou zijn blijkt niet te stroken met de realiteit.

Juist als we denken dat we alles onder controle hebben gebeurt er iets waardoor het tegendeel wordt bewezen. Dit vraagt om een soepele opstelling en doet een beroep op allerlei vaardigheden.
Vanwege de grote externe zowel als interne druk maken we vaak veel meer uren dan we eigenlijk gepland hadden.
Zij die perfectionistisch zijn en die een enorme inzet hebben lopen het gevaar een burn-out te krijgen:

Kenmerken van deze personen:

- hoge arbeidsmotivatie
- hart voor de zaak
- professionaliteit
- ambitie
- dienstbaarheid

Kortom harde werkers lopen een groot risico. Vervanging is moeilijk hetgeen extra spanning oplevert. Maar net als bij een elastiekje is bij de mens op een gegeven moment de rek er uit. We kunnen eenvoudigweg niet meer.
We zijn opgebrand. We hebben een burn-out.

Zij die zich hierin herkennen kunnen het beste preventief te werk gaan. Om burn-out te voorkomen en bovendien meer plezier en succes in uw werk te ervaren leert Martine u:

  • in contact komen met uw bron van stilte, een enorme energiebron die u in zich heeft en die u kunt aanboren wanneer u er maar behoefte aan heeft;
  • leren geven, ontvangen én laten circuleren;
  • het herkennen van de cirkel van actie en reactie: bewust leren kiezen;
  • leven zonder weerstand: gericht omspringen met uw energie;
  • het hanteren van uw vermogen wensen te verwezenlijken;
  • het proces van loslaten, zonder uw doel uit het oog te verliezen;
  • het ontdekken van uw levensmissie.*

Via het ervaren van dit proces van bewustwording komt u allereerst tot rust. Een diepe ontspanning die stress oplost en zorgt voor hernieuwde energie. U ervaart onmiddellijk de lichamelijke effecten van de therapie. In het verlengde van een lichamelijk gevoel van welbehagen zult u gaan ontdekken wie u nu eigenlijk in wezen bent. U komt in contact met uw diepste drijfveren en begint de reis van zelf-verwezenlijking.

Diegenen die dit pad reeds bewandelen spreken van een keerpunt in hun leven. De maalstroom van hun drukke bestaan heeft plaats gemaakt voor een bewust, gericht, en vooral ontspannen leven. Zij voelen zichzelf als herboren hetgeen tevens hun omgeving positief beïnvloedt.

*NB. Martine verzorgt ook (in company) trainingen op dit gebied.
Voor informatie of een afspraak:

Contact en werkwijze